Чия пудинг с малини и кокос

Чия пудинг с малини и кокос

Всички знаем за полезните качества на Чия семената. Също така всички обичаме да ядем вкусотии. Затова решихме да споделим една интересна рецепта за пудинг с малини и кокос, основата на който са семената от чия.

Той е подходящ както по време на пости, така и просто за разнообразие на диетата. Ароматите толкова се допълат, че човек направо може да се пристрасти към този мус десерт.

Отделно с това, продуктите са определени като „супер храни“ – модерни, но изключително здравословни. Семаната чия имат уникалното свойство да набъбват и да желират сместа. Така кокосовото мляко се желира и добива пухкавостта и лекотата на млечен мус. И така, без да губим повече време – ето подробно описнаие на рецептата.

Необходими продукти

  • 50 гр. чия семена
  • 100 мл. кокосово мляко
  • 1 с.л. кокосови стърготини
  • 2 с.л. агаве или мед
  • 80 гр. малини

Време за приготвяне

Друго предимство на този десерт е, че неговото приготвяне отнема само 5 минути и е изключително лесно.

Начин на приготвяне

Първо трябва да затоплим кокосовото мляко заедно с меда. След това добавяме кокосовите стърготини и  семената чия. Разбъркваме и прехвърляме в бурканчета (или купички) и сме готови. Бързо и лесно. Е не съвсем бързо – за най-добър резултат е добре да оставим бурканчетата в хладилник за около 3 часа, за да може муса да набъбне и стегне.

Финалната стъпка е да подредим малини върху охладената смес и да се насладим с удоволствие на този чия пудинг с малини и кокос.

Вижте други рецепти за интересни десерти

0 comments on “Чия пудинг с малини и кокосКоментирайте →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *