Сладка Любов в Бурканчета

Сладка Любов в Бурканчета

В сезона на активната подготовка за зимата, реших да ви споделя моя опит със сладки изкушения в бурканчета. Различните мармалади, конфитюри и сладка обичам да правя от зрели плодове и в малки количества. Винаги е по-добре да има по –голямо разнообразие за топлите палачинки в студените съботни сутрини или като добавка към някой следобеден кекс. Домашно приготвените мармалади ни гарантират качетвото на продуктите, които сами избираме от градината или пазара, но и едновременно с това сме сигурни в съставките на консервираните храни. Така цялото семейство ще се радва на хубава храна, събрала слънчевите лъчи през топлите месеци.

Ето и   няколко златни правила, които неминуемо ще ви гарантират успех.

Чисти и сухи буркани – винаги измивайте с гореща вода и препрат и подсушавайте добре бурканите, които ще използвате. Това важи независимо дали ползвате нови или стари бурканчета. Затова ги подгответе предварително.

Нови капачки – проверете капачките и дали пасват наизбраните бурканчета. Те са важна част от процеса, тъй като съхраняват сладкото и предпазват от външни влияния. Също измийте и подсушете добре.

Против потъмняване на плодовете – след като ги почистете и нарежете , напръскайте с лимонов сок, така плодчетата ще запазят цвета и свежия си вид. Особено важи при дюли, моркови, кайсии, праскови, круши.

Аромати – според вкуса и желанието добавяйте ванилия, джинджифил или индрише. Дават невероятен аромат.

Бавно печене/готвене – много важна част зз всяка рецепта – следвайте стриктно изтрукциитеи по-добре да приготвите мармалада з апо-дълго време , откоколто да го изгорите и изхвърлите.

Етикети – любимата ми част ; също като бурканите и капачките ги подгответе предварително по форма и цвят според вашето желание, така че да пасват идеално на бурканчетата. (Соро ще ви дам няколко идеи в отделен пост). Важное да напишете съдържанието и датата, за да не се застояват след време и лесно да разчиствате остарелите консерви. И помнете най-лесно еда ползвате ученически етикети – бързо и лесно.

А ето и няколко незабравими и неустоими рецепти и идеи от нас:

Сладко от малини

Мармалад от сини сливи

Мармалад от портокали и моркови

Сладко от смокини и мента

Сладко от праскови

Мармалад от домати

Сладко от горски плодове

Мармалад от кайсии

0 comments on “Сладка Любов в БурканчетаКоментирайте →

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *